Újabb 800 millió forintot akarnak ellenkampányra költeni?

A kormány újabb 800 millió forintot akar népszavazási ellenkampányára költeni, így már a hárommilliárd forintot is elérik a kabinet kommunikációs kiadásai – mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MNO
2008. 02. 07. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a Napi Gazdaságban megjelent hírekre hivatkozva azt mondta: a kormány újabb 800 millió forint értékben kötött szerződést kommunikációra, egy kampánysorozat médiatervezésére és vásárlásaira. A napilap szerint tavaly már volt egy hasonló 800 milliós kiadás, de mivel a keret kimerült, újabb 800 millióra kötöttek szerződést – tette hozzá Répássy Róbert.

Mint mondta, emellett az Új Magyarország-kiadványok összesen 275 millióba kerülnek, a Miniszterelnöki Hivatal 300 milliót költ a kormányzati kommunikáció nyomdai munkáira, az Egészségügyi Minisztérium pedig összesen 830 milliót kommunikációra és PR-ra. Ez azt jelenti, hogy most már hárommilliárdra rúgnak a kormány népszavazási ellenkampányának költségei – összesített a képviselő, aki ismét arra szólította fel a kormányt, hogy állítsa le népszavazási kampányát. Répássy Róbert szerint a kormány „egészen elképesztő intenzitással” folytatja a népszavazási ellenkampányát, amellyel megtéveszti az embereket, ráadásul mindezt az emberek pénzéből teszi.

A Fidesz frakcióigazgatója hozzátette: a kormányzati kommunikációra van pénz, míg a költségvetésben nem volt pénz például a mozgáskorlátozottak közlekedési támogatására, az Igyál tejet! programra vagy a Magyar Vöröskereszt támogatására, amit fideszes képviselők javasoltak. Répássy Róbert hangsúlyozta: nem igaz, hogy a kormány tájékoztató kampányt folytat, mert semmi olyan nincs a reklámokban, amit előtte az emberek ne tudtak volna.

A politikus az Országos Választási Bizottság szerda esti ülésére utalva azt mondta: az OVB továbbra is asszisztál a kormány antidemokratikus és alkotmánysértő magatartásához, hiszen a testület elhalasztotta a döntést a Fidesz beadványáról, amelyben a kormányzati kampányt kifogásolták. Úgy tűnik nem sürgős a milliárdokat felemésztő kormányzati kampány leállítása – jegyezte meg.

"Amíg a Fidesz újabb és újabb pártpolitikai vádaskodásokkal próbálja elkerülni az érdemi szakmai vitákat, a kormány felelőssége és kötelessége, hogy pontos és korrekt tájékoztatást adjon az embereknek az őket érintő intézkedésekről" – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

A szóvivő kommünikéjében azt írta: a kabinet a jogszabályoknak megfelelően látja el tájékoztatási tevékenységét. Így amikor a Fidesz a polgárok számára biztosított információk mennyiségét sokallja, akkor egyben a szavazók döntési szabadságát is vitatja – olvasható Budai Bernadett közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.