időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Vasárnap éjféltől építi a rendőrség a Kossuth téri kordont

MNO
2008.02.10. 18:09

Vasárnap éjfélkor tolja ki a kordont a rendőrség a Kossuth tér széléig. A Parlament elé korábban két szervezet jelentett be tüntetést. A Magyar Nemzetért Mozgalom eredetileg az egész Kossuth téren demonstrált volna, de ezt a rendőrség nem vette tudomásul, arra való hivatkozással, hogy zavarnák a népképviseleti szerv zavartalan működését. Így a Vértanúk terén tüntetnek majd. A Néprajzi Múzeum épülete elé pedig a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 jelentett be demonstrációt az egészségbiztosítás magánosítása ellen.

A Kossuth tér visszatér, igaz, két részben. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 délelőtt 11 órától este 10-ig tüntet a Néprajzi Múzeum előtt az egészségbiztosítás magánosítása ellen.

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője elmondta: tüntetésüket tudomásul vette a rendőrség. „Gyakorlatilag a Kossuth tér mint a magyar demokrácia köztéri lelke szélére, peremére kiszorítottak. Ez a kordonkiszorítósdi demokrácia annyit engedett meg, hogy a Néprajzi Múzeum előtt, a Kossuth téren lesz a színpad. És a Néprajzi Múzeum előtt, az Alkotmány utca sarkán tüntetünk” – fogalmaz az ügyvivő. Ha sok demonstráló gyűlik össze, akkor a rendőrség lezárja a villamossíneket is.

A volt Kossuth téri tüntetők egy másik csoportja, a Magyar Nemzetért Mozgalom eredetileg az egész térre jelentette be tüntetési szándékát, de ezt a rendőrség nem vette tudomásul. „Arra való hivatkozással tiltotta meg a demonstrációt, hogy a parlamentben ugye ezen a napon lesz szavazás a több-biztosítós rendszerről, és zavarnánk a népképviseleti szerv zavartalan működését” – nyilatkozta Balogh Béla, a Magyar Nemzetért Mozgalom elnöke. A mozgalom a Blaha Lujza térről és az Oktogontól vonul délután 4 órától a Vértanúk terére, ahol este 11-ig demonstrálnak majd.

(hírTV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.