A pénzt „odatették” Kulcsár Attila lába elé – belebotlott? +Képek

Az enyhítő szakasz alkalmazását kérte és a sértettek felróható magatartását fejtegette védőbeszédében Kulcsár Attila ügyvédje a Fővárosi Bíróságon hétfőn. <br /><br /><a href="/portal/571239"><strong>• Kulcsár Attilának esélye volt arra, hogy végigcsinálja</strong></a> <br /><a href="/portal/571113"><strong>• Letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kértek Kulcsárékra</strong></a>

MNO
2008. 07. 07. 13:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotó: Máté Péter

A védő szerint a pénzt „odatették Kulcsár Attila lába elé, hogy belebotoljon”. Mint mondta, a sértett K and H Equities „felróható magatartása” is nagymértékben elősegítette, mi több előidézte a bűncselekmény-sorozatot, és ez Kulcsár vonatkozásában nyomatékos enyhítő körülmény, csakúgy, mint a vádlott beismerő, feltáró jellegű vallomása.

Fotó: Máté Péter


A védő szerint a mintegy 3 milliárdos kár „rövid időn belül bőven megtérül” az eljárás során zár alá vett vagyonokból, s ez nagyrészt Kulcsárnak köszönhető. Mindezek miatt a védő indítványozta, hogy a bíróság Kulcsár Attila esetében a vádbeli, minősített sikkasztás 5-10 évig terjedő büntetési tétele helyett a büntető törvénykönyv enyhítő szakaszának megfelelően csupán a 2-8 évig terjedő büntetési tétel alkalmazását mérlegelje. Továbbá tekintsen el a vagyonelkobzástól, miután Kulcsár teljes vagyona zár alatt van a polgári jogi igények kielégítése céljából.

Fotó: Máté Péter

 

Fotó: Máté Péter

 


(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.