Nyomozás indult a kormanyszovivo.hu ellen

A Legfőbb Ügyészséghez június 23-án érkezett egy beadvány, melyben egy magánszemély kéri, hogy indítsanak eljárást a kormanyszovivo.hu oldal ellen hűtlen kezelésért. A Büntető törvénykönyv szerint, akit idegen vagyon kezelésével bíznak meg, és nagymértékű vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el, és akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.<br /><br /><strong><a href="/portal/576720" target="_blank">• Feng Shui-szakértőt örököl a következő kormány a MeH-től</a></strong>

MNO
2008. 08. 02. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a kormanyszovivo.hu oldalt 200 millió forintért hozták létre, hogy a legfrissebb hírek mellett a fontosabb ügyintézési és kapcsolatfelvételi információk is megtalálhatóak legyenek. Ám a 200 milliós honlap az első napokban meglehetősen nehézkesen működött: hibásan jelenítette meg a kormanyszovivo.hu oldal tartalmát a legnépszerűbb böngésző, az Explorer régebbi verziója. Létrehozták továbbá a sajto.kormanyszovivo.hu- t is, melyen – a regisztráció után – élőben nyomon követhetőek a kormányszóvivői tájékoztatók, amelyekben kulcsszó alapján keresni is lehet majd.

Budai Bernadett a honlapok indulásakor elmondta: a teljes nyilvánosság megteremtése volt a cél, hogy minden médium képviselője, akár vidékről is, azonnal kaphasson információt. Arra a kérdésre, hogy a 200 millió forintos ajánlat volt-e a legolcsóbb a közbeszerzési eljárás során, azt válaszolta: ár-érték arányban ez volt a legmegfelelőbb.

Később viszont kiderült, hogy nem is volt külön pályázat a 200 millió forintnyi közpénzbe kerülő kormányszóvivői honlap elkészítésére. Sajtóinformációk szerint a munkára egy keretszerződés alapján adtak megbízást. A honlaphoz egyébként Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársa, Honti Pál cége szállíthatja a szoftvert. Nem ez az első megbízásuk: korábban 10 millió forintért tanulmányt készítettek. Honti pedig abban a Mimóza Kft.-ben is benne van, amely a liberális közlekedési minisztériumnak gyárthatott internetes játékokat és szoftverfejlesztési programokat 22 millió forintért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.