időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Pert nyert a Heti Válasz Szilvásyval szemben

MNO
2008.09.23. 16:21

Elutasította Szilvásy György kancelláriaminiszter keresetét a Heti Válasz ellen indított személyiségi jogi perben kedden a Fővárosi Bíróság nem jogerősen.

Szilvásy György és a kormányzatinegyed-bizottság munkájában részt vett Rákosi Ferenc azt kérte a bíróságtól: marasztalja el a Heti Választ, amely 2007. április 19-i cikkében megsértette személyiségi jogaikat. A cikk Szilvásyval kapcsolatban az „ingatlanspekuláns” kifejezést használta, Rákosiról pedig azt írta: „a ciklus legjelentősebb beszerzésén ügyködött”. Ez utóbbi kifejezést Rákosi sértőnek tartotta. Pataki Árpád bíró jogalap hiányában utasította el a keresetet. Indoklása szerint a cikk nem állította, hogy Szilvásy György bűncselekményt követett el, hanem arról számolt be, hogy az ellenzék milyen jelzővel illeti őt. A bíró hangsúlyozta: az „ügyködik” kifejezés nem sértő. Az ítélet nem jogerős; a felpereseket képviselő Barcsa László ügyvéd azt közölte: ügyfelei az ítélet kézhezvétele után döntenek, fellebbeznek-e.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.