időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Sötét a pálya: gáz és áram nélkül a zalaegerszegi jégcsarnok

MNO
2008.09.20. 12:32

Több millió forinttal tartozik a zalaegerszegi jégcsarnok a szolgáltatónak, ezért kikapcsolták a gázt és az áramot az ország legeredményesebb hoki utánpótláscsapatánál.

A Zalaegerszegi Jégcsarnok Kft. vezetői azt mondják, önerőből nem képesek rendezni a tartozást, és a gyermekek szülei se terhelhetők tovább. Amikor a felnőtt válogatott feljutott az A csoportos világbajnokságba, a jégkorong-társadalom azt hitte, a siker velejárója lesz a megemelt állami támogatás. A Nemzeti Sporttanács új elnöke egyébként a versenysport helyett az utánpótlásra helyezné a hangsúlyt.

Sötét a lelátó, sötét a pálya és sötét az öltöző a zalaegerszegi jégcsarnokban, ahol a magyar jégkorong-válogatott egykori kétszeres szövetségi kapitánya, Kercsó Árpád irányítja az utánpótlást. A vezetőedző a meccsek lemondását fogadta telefonján. A mester először nyilatkozott a Hír TV-nek, majd az interjút visszavonta.

Zalaegerszeg vezetői külföldön vannak, annyit elintéztek, hogy az áramszolgáltató az idény kezdetére, október 15-re visszakapcsolja a fűtést és a villanyt.

„Nagy valószínűséggel, ha hathatósabb vagy nagyobb állami segítséget tudnánk kapni egy preventív létesítmény üzemeltetéséhez, nem lennének ilyen gondjaink” – nyilatkozta Prófusz Róbert, a Zalaegerszegi Jégcsarnok Kft. ügyvezetője.

A Zalai Titánok az önkormányzattól 7 és fél millió forintot kapnak évente, a szponzoroktól további 10-15 millió folyik be az egyesülethez.

(hírTV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.