Arató felesége sok bulira emlékszik a zuglói MSZP-irodában

Kinisch Andrea, az MSZP zuglói önkormányzati képviselője a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön elhangzott tanúvallomásában nem emlékezett arra, hogy egy éjszakába nyúló buli után alapították volna meg az egyik, Zuschlag Jánoshoz köthető egyesületet. <br /><br /><strong><a href="/portal/635907" target="_blank">• Buli után, Zuschlag javaslatára „dobták össze” az egyesületet</a></strong> <br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/634590" target="_blank">• Ufókutató segítette Zuschlagot: „János egy zseniális szélhámos”</a></strong> <br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/633391" target="_blank">• Arató Gergely „nem tette szóvá” Zuschlag tevékenységét + Képriport</a></strong> <br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/631514" target="_blank">• Lados a barátnője nevét hamisította a jegyzőkönyvekre</a></strong> <br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/631460" target="_blank">• Indulatos kirohanások a Zuschlag-per újabb tárgyalásán</a></strong>

MNO
2009. 05. 14. 12:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A per keddi tárgyalási napján mondta az egyik tanú: a zuglói MSZP-szervezet irodájában egy éjszakába nyúló buli után, Zuschlag János javaslatára alapították meg a Fiatal Városért Egyesületet, amiről minden jelenlévő tudta, hogy pénzszerzési céllal jött létre. A bíróság kérdésére Kinisch Andrea – aki Arató Gergely oktatási államtitkár felesége – kijelentette: erre nem emlékszik, de hangsúlyozta: nagyon sok rendezvény volt az MSZP zuglói irodáján.

Kinisch Andrea, az MSZP zuglói önkormányzati képviselője 2000-től 2002-ig az Ifjú Szocialisták Mozgalmának (ISZM) budapesti elnöke volt. A tanú a perben szereplő Fiatal Városért Egyesület tagja volt, aláírása több jegyzőkönyvön szerepel, melyek közül többet sajátjaként ismert el, de többről kijelentette: nem ő írta alá.

Fodor Endre tanácsvezető bíró több olyan tanút is kihallgatott, akik a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület közgyűlési jegyzőkönyveiben szerepeltek. A tanúk többsége nem volt tagja politikai szervezetnek vagy egyesületnek. Vallomásuk szerint a jegyzőkönyveken szereplő aláírások nem tőlük származnak.

A bíróság kihallgatta Váradi Krisztiánt, az MSZP kiskunhalasi önkormányzati képviselőjét is. A tanú tagja volt az ISZM halasi szervezetének, azonban a perben szereplő, Szövetség a Modern Magyarországért Egyesületnek nem volt tagja, a jegyzőkönyveken szereplő aláírások nem tőle származnak. A tanú két alkalommal Zuschlag János számlájára átutalt több százezer forintot, de ezek – vallomása szerint – magánjellegű kölcsönök voltak, amiket az elsőrendű vádlott készpénzben visszafizetett. Vallomásában kitért arra: Zuschlag Jánossal jó kapcsolatban volt, ezért kisegítette. Váradi Krisztián vallomásában kitért arra: az MSZP kiskunhalasi szervezetében aktív tag volt, de azt nem tudta, hogy az ISZM helyi rendezvényeit ki szervezte. Váradi Krisztián – Zuschlag János elnök mellett – a kiskunhalasi MSZP-szervezet ügyvezető elnöke volt a szervezet feloszlatásáig. A per korábbi szakaszában az egyik lejátszott telefonbeszélgetésben Zuschlag utalt Váradi Krisztián kiskunhalasi önkormányzati kampányára is, amelyet szavai szerint ő finanszírozott az egyesületek pályázataira befolyt pénzekből, és az nagyon sokba került.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.