Kocsis lemondott a MÁV-Start igazgatói posztjáról

Lemondott Kocsis István a MÁV-Startnál betöltött igazgatósági elnöki, illetve tagsági posztjáról – értesült az MTI hétfőn. A távirati iroda úgy tudja, a BKV Zrt. vezérigazgatója augusztus 11-vel mondott le a MÁV-Startnál betöltött tisztségeiről. <br /><br /><strong><a href="/portal/655518" target="_blank">• Közel 200 millióval stafírozták ki a MÁV távozó csúcsvezetőit</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/655492" target="_blank">• 2007 óta több mint 3 milliárd forintot költött végkielégítésre a BKV</a></strong>

MNO
2009. 08. 10. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormányzati forrásból a távirati iroda úgy értesült: Kocsis István lemondásának indoka, hogy a közösségi közlekedés átszervezésével a MÁV-nak és a BKV-nak „közös ügyei” lesznek például az elővárosi közlekedés terén, így e két poszt összeférhetetlen. A MÁV-Startnál betöltött tisztségének megszűnése után végkielégítés nem jár.

Az igazgatósági elnöki tisztséget 2008 nyara óta betöltő Kocsis István utódjának megválasztása a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hatáskörébe tartozik, azonban a tárcánál az MTI megkeresésére még nem tudtak információt adni arról, hogy ki kerülhet a MÁV-Start igazgatósági elnöki posztjára.

Kocsis István, aki a BKV vezérigazgatói tisztségét is betölti, nemrégiben politikai támadások kereszttüzébe került a BKV vezetőinek szerződéseiben szereplő több tíz- és százmillió forintos végkielégítések miatt, azonban a vezérigazgató szerint ezekről neki nem volt tudomása, azokat elődje kötötte, ezért az ügyben belső vizsgálatot indított.

A végkielégítési ügyek miatt az MSZP egyes politikusai kilátásba helyezték Kocsis István leváltásának szükségességét, azonban a főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén úgy döntött, mégis a posztján maradhat a BKV vezére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.