Marad a posztján Kocsis István, a BKV vezérigazgatója

Posztján marad Kocsis István, a BKV vezérigazgatója. Azonban az MSZP szerint ehhez az SZDSZ támogatása kellett, míg a liberálisok azt állítják, nem kerültek szóba személyi kérdések a Főpolgármesteri Kabinet ülésén. Kocsis István elmondta, hogy a jövő hétre benyújtja javaslatait az általa szükségesnek tartott lépésekről. <br /><br /><a href="/portal/655093" target="_blank"><strong>• Vitézy megállítaná a pazarlást és a korrupciót a BKV-nál</strong></a> <br /><a href="/portal/655301" target="_blank"><strong>• A főügyészség nyomoz a BKV-végkielégítés miatt </strong></a>

MNO
2009. 08. 10. 8:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZDSZ támogatásával posztján marad Kocsis István, a BKV vezérigazgatója – nyilatkozta Steiner Pál MSZP-frakcióvezető a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülését követően az MTI-nek. John Emese SZDSZ-frakcióvezető közölte, hogy személyi döntést nem hoztak, ez fel sem merült az ülésen.

A BKV iránti bizalom helyreállítására törekedve a kabinet állásfoglalásban nyilvánította ki, hogy elítélik a vagyonvesztéssel járó BKV-s végkielégítési gyakorlatot éppúgy, mint azt, hogy a menedzseri szerződések tartalmát eltitkolták a tulajdonos önkormányzat és a cég felügyelőbizottsága (fb) előtt. A vezérigazgató jelentése és az fb vizsgálata alapján augusztus 26-ig minősítik Kocsis István tevékenységét, és ha indokolt, döntenek a felelősséggel kapcsolatban is.

Kocsis István elmondta, hogy az fb jövő hétfői ülésére benyújtja javaslatait az általa szükségesnek tartott lépésekről, a szerződések újratárgyalásáról, a titoktartásért fizetett díj eltörléséről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.