időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Bajnaiék nagy lendülettel vetik rá magukat a BKV bajaira

MNO
2009.11.26. 08:56

<p>Bajnai Gordon miniszterelnök szerint mielőbb el kell kezdődnie azoknak a szakértői egyeztetéseknek a kormány és a főváros között, amelyekről szerdán állapodtak meg Demszky Gábor főpolgármesterrel. A kormányt Horváth Csaba és a pénzügyminiszter képviseli majd a tárgyalásokon. </p><p><strong><a href="/portal/678745">• „Horváthnak olyan magas a BKV problémája, mint kacsának az eperfa”</a></strong></p>

Szollár Domokos kormányszóvivő erről csütörtökön nyilatkozott az MTI-nek, hozzátéve: felelősségteljes közös munka és együttműködés kell ahhoz, hogy a lehető leghamarabb megoldást találjanak a BKV problémáinak megoldására. Elmondta: Bajnai Gordon kijelölte a kormány tárgyalódelegációját, amelynek tagja Horváth Csaba, a fővárossal összefüggő kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős kormánybiztos, korábbi főpolgármester-helyettes; őt Oszkó Péter pénzügyminiszter segíti az egyeztetéseken.

Bajnai Gordon és Demszky Gábor szerdán majdnem két órán át egyeztettek a BKV finanszírozási problémáinak lehetséges megoldásairól. A megbeszélésen a miniszterelnök kinyilvánította, hogy a kormány – a fővárossal együtt – a jövő év januárjától is meg fogja oldani a budapesti tömegközlekedés finanszírozását, de a kabinet szerint meg kell teremteni a közlekedési társaság működésének átláthatóságát, és csak ezt követően lehet érdemben kezelni a vállalat finanszírozási helyzetét. A két hétig tartó szakértői egyeztetéseken a részvevőknek arra kell megoldást találniuk, hogyan lehet kezelni a BKV mintegy 90 milliárd forintos adósságállományát és 30 milliárd forintos hiányát.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.