időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Eső után köpönyeg? – rendőrőrs lesz Sajóbábonyban

MNO
2009.11.23. 15:52

December 1-jétől rendőrőrs áll fel Sajóbábonyban, január elsejétől pedig készenléti rendőrszázad lesz Miskolcon. <br /><br /><strong><a href="/portal/678223" target="_blank">• „Sajóbábony a szocialista kormányzás szimbóluma” + Képriport</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/677790" target="_blank">• Sajóbábony: újabb hét ember került előzetes letartóztatásba</a></strong><br /><strong><a href="/portal/676550" target="_blank">• Cigányok és gárdisták néznek farkasszemet + Videó</a></strong>

Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn újságíróknak elmondta, a múlt héten kérték az Igazságügyi és Rendészeti Minisztertől, hogy már a jövő hónapban legyen önálló rendőrőrs Sajóbábonyban. Hozzátette: azt is kérték, hogy Miskolcon 2010 elején álljon fel készenléti rendőrszázad.

Varga László közölte: a rendőrőrs 12 fővel fog működni, és a környező települések nyugalmában is meghatározó szerepet játszhat. Megjegyezte: meglepte, milyen gyorsan válaszolt kérésükre a szaktárca nevében Avarkeszi Dezső államtitkár, hogy tudassa a sajóbábonyi rendőrőrs és a miskolci készenléti rendőrszázad felállítását.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a politikának alkalmazkodnia kell a társadalom állandóan változó igényeihez és az aktuális helyzetekhez, és azt gondolja, hogy ma szükség van a sajóbábonyi rendőrőrsre és a készenléti rendőrszázadra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Varga László közölte: sokan politikai PR-ra használták fel az elmúlt napok eseményeit, s a Jobbik vélhetően kampányával is tovább akarja majd mélyíteni a társadalmi feszültségeket.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.