Februárban kiderül, mutyizott-e a dögei polgármester

Februárban várható ítélethirdetés a dögei polgármester ügyében, akit vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolnak – közölte Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője szerdán. <br /><br /><a href="/portal/600046"><strong>• Dögei polgármester: nem az én hangom van a felvételen</strong></a> <br /><a href="/portal/521275"><strong>• A dögei mutyi idején szocialistákkal barátkozott a polgármester + Videó</strong></a>

MNO
2010. 01. 13. 16:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vincze Ferenc Tibor ügyének újabb tárgyalását február 11-re tűzte ki a bíróság, akkor a tanúkat és a szakértőt hallgatják meg, majd a perbeszéd után ítélethirdetés is várható – írta a bírósági vezető tisztségviselő az MTI-hez eljuttatott közleményben. A vádiratban foglaltak szerint a független polgármester egy 233 millió forint értékű iskolai beruházásnál 20 millió forintot kért a kivitelező cég ügyvezetőjétől a munka elnyerésének fejében, valamint hogy „rendben menjenek a dolgok” az építkezés során.

Ugyancsak a vádirat alapján, később a vádlott emlékeztette az ügyvezetőt, hogy a 20 millióból csak 8 millió forintot fizetett ki, illetve utalt arra, ha nem kapja meg társaival a fennmaradó összeget, akkor a képviselő-testület elé viszi a beruházás ügyét, s akkor a kivitelező kft. kötbért fizethet. Ezt a beszélgetést az ügyvezető, aki a történtek után elhalálozott, diktafonra rögzítette.

A bíróság által elrendelt szakértői vizsgálat megállapítása szerint – amelyet január 8-án kapott meg a büntetőügyben eljáró tanács – a felvételen szereplő, illetve a polgármestertől vett hangminta nagy valószínűséggel megegyezik – áll az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

Az ügy 2007. október elején került a nyilvánosság elé, amikor a HírTV a birtokába került hangfelvételt közzétette, s nyomozás indult, amely ügyészségi vádemeléssel végződött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.