„Ha az MSZP nem lopott volna, nem lenne sztrájk” + Videó

A Fidesz szerint ha a szocialisták nem lopták volna el a pénzt a közösségi közlekedést nyújtó cégekből, akkor lenne anyagi forrás tisztességes fizetésekre, tisztességes utazási körülményekre, és nem lenne sztrájk. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/688093"><strong>• Mennyibe kerül a sztrájk a szakszervezeteknek?</strong></a> <br /><a href="/portal/688071"><strong>• „Lefejezett” szakszervezet? Több mint százan tüntettek + Képriport</strong></a> <br /><a href="/portal/688024"><strong>• Négyórás sztrájkot tartanak csütörtökön a vasutasok</strong></a><br /><a href="/portal/688046" target="_blank"><strong>• Bezárt a pesterzsébeti HÉV-megálló?</strong></a> <br /><a href="/portal/688034" target="_blank"><strong>• Leállt az 52-es és a 47-es villamos is</strong></a> <br /><a href="/portal/687992" target="_blank"><strong>• Horváth növelte a káoszt: büntetik a buszsávokon autózókat + Videó + Képriport</strong></a>

MNO
2010. 01. 13. 12:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezért a Fidesz arra szólítja fel a szocialistákat, hogy adják vissza az „ellopott milliárdokat” a BKV-nak, a MÁV-nak és a Malévnak – mondta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. A közszolgáltatásoknak működniük kell, azonban ezt a mostani kormány képtelen garantálni, mert „ellopta ezekből a cégekből a pénzt” – tette hozzá a fideszes politikus.



Cser-Palkovicc szerint ha az MSZP nem tolta volna ki talicskával a pénzt a BKV-ból, akkor maradt volna anyagi forrás a már alig működő buszpark felújítására és a dolgozók tisztességes fizetésére is. Hozzáfűzte, a MÁV-nak sem lenne olyan tragikus a helyzete, és nem fenyegetőzne az egyik szakszervezet állandóan sztrájkkal, ha nem tették volna tönkre a vasúttársaságot, ha nem zárták volna be a vasútvonalakat, ha a stratégiai ágazatokat nem privatizálták volna, és ha nem lennének sokmilliós vezetői fizetések. A Malévnál sem állna elő olyan helyzet, mint a mostani, ha az MSZP-kormány nem adta volna el „bagóért” a légitársaságot – mondta Cser-Palkovics.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.