„Csókosnak” akarták a szocialisták bérbe adni a gyermektábort?

Áron alul akarta bérbe adni a főváros VI. kerületének szocialista vezetése a hárshegyi gyermektábort csütörtöki testületi ülésén – így reagált Wertán Zsolt Zoltán, a KDNP terézvárosi képviselője a kerület szocialista vezetőjének pénteki állításaira.

MNO
2010. 05. 28. 8:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verók István, a kerület polgármestere szerint Wertán Zsolt Zoltán csődbe akarja vinni a VI. kerületet azzal, hogy az önkormányzatot bevételi forrásoktól zárja el, és ezzel ellehetetleníti az önkormányzat gazdálkodását. A szocialista politikus pénteken azt mondta: az előző napi képviselő-testületi ülésen Wertán Zsolt „rávette” az ellenzéki képviselőket, hogy az egyik üres ingatlanuk bérbeadásáról szóló nyílt pályázat kiírásáról ne döntsenek.

Wertán Zsolt Zoltán az elhangzottakra válaszolva elmondta: az érintett ingatlan a hárshegyi gyermektábor, amelyet a kerület szocialista vezetése évek óta zárva tart, s korábban el is akarta adni. A csütörtöki testületi ülésen öt évre történő bérbeadásról akartak dönteni. A szocialista vezetés javaslata szerint havi 1,5 millió forintért adták volna bérbe, feltehetőleg valamelyik „csókosnak” az ingatlant. Ehhez nincs joguk – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve, hogy minden lehető eszközzel meg fogják akadályozni az ilyen áron aluli szerződések megkötését.

A politikus meglehetősen furcsának találta azt is, hogy az ingatlan értékét három éve még kétmilliárdra becsülték, csütörtökön viszont már csak 500 millió forintos értékbecslés alapján akartak döntést hozni. A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: az ingatlanpiacon azt tartják, hogy ha egy ingatlan ára húsz éven belül nem térül meg, akkor az rossz befektetés. Ki lehet számolni, hogy másfél millió forintos bérleti díjjal 110 év alatt térülne meg az ár – mondta.

Hozzátette: a gyermektáborban nyáron gyermekeknek kell táborozniuk. Azt nem ellenzik, hogy a nyári hónapokon kívüli időszakra bérbe adják az ingatlant, de az értékesítését semmiképp nem támogatják. A politikus cáfolta azt a felvetést, hogy Fidesz- és a KDNP-frakción belül „kicsinyes hatalmi harcok” lennének. Semmiféle belső harc nincsen, a frakciószövetség dönt majd arról, hogy ki legyen az őszi önkormányzati választásokon a kerületi polgármesterjelölt – mondta Wertán Zsolt Zoltán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.