Milliókkal búcsúztak a Hócipőtől

Milliós pénzesővel búcsúzik hivatalától Hiller István kulturális miniszter. A kedvezményezettek a már oly sokszor kistafírozott balliberális médiumok és szervezetek: a Hócipő, a Mozgó Világ, az ATV és a Pallas Páholy. Hiller István pár millióval megsegítette miniszteri elődjét, Görgey Gábort is.

Magyar Nemzet
2010. 05. 26. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik utolsó intézkedéseként Hiller István távozó oktatási és kulturális miniszter sok millió forintos támogatást ítélt oda több balliberális médiumnak áprilisban. A Nemzeti Kulturális Alap honlapján közzétett adatokból kiderül: a Farkasházy Tivadar nevéhez köthető lap, a Hócipő ötmillió forintot kaphat a miniszteri keretből hat lapszám megjelentetésére. Az ATV-nek húszmillió forintot fizetnek a Reggeli jam című műsor kulturális blokkjának megvalósítására, különös tekintettel a Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa rendezvényeinek bemutatására. Egy másik, MSZP közeli sajtótermék, a Mozgó Világ sem maradt ki az utolsó pénzszórásból: a kulturálisnak mondott folyóirat hétmillió forintot kap idei lapszámainak megjelentetésére. Az ugyancsak balliberális kötődésű Pallas Páholy 3,5 millió forinthoz jutott Hiller István miniszteri keretéből. Ebből az összegből fedezik a Halhatatlanok Társulata örökös tagjai lábnyomatainak elhelyezését a budapesti Nagymező utcában, a „Pesti Broadwayn” – olvasható a szerdai Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.