Hűtlen kezelés miatt nyomoznak az OKF-nél

Hűtlen kezelés miatt tett névtelen feljelentés alapján indított nyomozást a rendőrség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál (OKF), és ezzel kapcsolatban gyűjt adatokat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel.<br /><a href="/portal/738016?searchtext=bakondi"><br /><strong>• Értelmetlen külföldi utak, tanácsadók – nyomoznak az OKF-nél</strong></a>

MNO
2010. 09. 23. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BRFK tájékoztatása szerint a gazdasági nyomozók nem az OKF teljes gazdasági tevékenysége és szerződései miatt nyomoznak, „hanem egy hűtlen kezelés miatt tett névtelen feljelentésben foglalt esetleges jogsértések meglétét, illetve azt vizsgálja, hogy a feljelentett cselekmények esetében fennáll-e bűncselekmény gyanúja”.

A BRFK ebben az ügyben indított eljárást hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, és az eljárás jelenlegi szakaszában a tényállás tisztázásához szükséges adatokat szerzi be.

Az MTI hatósági forrásokból értesülve szerdán számolt be arról, hogy a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt több olyan szerződéssel kapcsolatban is vizsgálódik, amelyet a tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet korábbi két vezető munkatársa kötött az elmúlt években. Bakondi György vezérőrnagy, az OKF július 1-jével kinevezett főigazgatója több állománygyűlésen is utalt értelmetlen külföldi utazásokra, gépkocsi-vásárlásokra, tanácsadói és egyéb szerződésekre, amelyek közül – mint fogalmazott – több esetben is felmerül a bűncselekmény gyanúja.

A nyomozással kapcsolatban az MTI csütörtökön megkereste az OKF-et is, de a szervezet szóvivője annyit mondott: Bakondi György főigazgató nem nyilatkozik, mivel folyamatban lévő ügyről van szó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.