időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

A városközpont a „lakótelepre költözik”

MNO
2011.05.13. 06:02

Koncertek, tánc, színpadi bemutatók, családi programok várják az érdeklődőket vasárnap a IV. Panel Reneszánsz Fesztiválon a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban és környékén.

Ivánovics Tünde népdalénekes, a rendezvény egyik szervezője az MTI-nek elmondta, a panel reneszánsz fesztivál közösségformáló szándékkal született 2008-ban. A fesztivál célja, hogy a Szeged északi panelövezetében lakóknak minden évben olyan kulturális programot biztosítson, amellyel a rendezvény idejére a városközpont a „lakótelepre költözik”.

A fesztivál kezdetén, a vasárnapi szentmisén a Népzenei Kamaraműhely muzsikája hívogat majd az egész napos, programokban bővelkedő családi napra. A középiskola aulájában Fridrik Imre fotográfus alkotásaiból nyílik kiállítás Isten útjaink címmel, miközben a sportcsarnokban a Csörgősipka Bábtársulat rendez bábos fergeteget.

„Receptre is felírható muzsikát” szolgáltat a Mentés Másként Trió, a Népzenei Kamaraműhely, Patyi Zoltán és zenekara, Januj Blanka és citerásai és a népzenész tanítványok, akik egyszerre gyakorolják és tanulják a táncházi muzsika mesterségét. A vendégek profi néptánctanártól, Lajkó Leventétől leshetik el a lépéseket, s a Cuháré Táncműhely is fergeteges táncmulatságot varázsol majd a helyszínre.

A programkínálat minden korosztálynak egyaránt kecsegtető: lesz gyermektáncház, többféle kézművesmesterség-bemutató, diákszínpad, íjászverseny, családi zsákban futás, szórakoztató akadályverseny, paravánfestés, grimaszfotóverseny, és az idén is megválasztják a panel legerősebb emberét.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.