időjárás 11°C Ferenc 2022. október 4.
logo

Lendvai Ildikónak sem tetszik a rendszer

Tompos Ádám
2011.10.23. 14:47

Elkezdődött vasárnap délután a „Nem tetszik a rendszer?!” névre keresztelt tüntetés Budapesten, a Szabad sajtó úton.

Az MNO helyszíni tudósítója szerint mintegy húszezren gyűltek össze a tüntetésen. A civilek között politikusok és közéleti személyiségek is megjelentek, többek között Ágh Attila politológus, az MSZP-s Avarkeszi Dezső és Lendvai Ildikó, Bächer Iván író, Dessewffy Tibor politikai elemző és Gulyás József egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő.

A „Nem tetszik a rendszer?!” címmel tartott megmozdulást az Egymillión a sajtószabadságért Facebook-csoport hirdette meg. A felszólalók arról beszéltek, hogy meg akarják szervezni a most még hiányzó erőket, illetve szükségesnek tartják a demokratikus erők összefogását. Ennek célja a „köztársaság újraalapítása, a negyedik köztársaság megteremtése” – hangoztatták.

A szervezők bejelentették, hogy két hét múlva kampányt indítanak alternatív köztársasági elnök keresésére, akit a tervek szerint március 15-én választanának meg közfelkiáltással.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.