Százmilliókat vághattak zsebre a korrupt parkolóőrök

Monstre per készülődik a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) parkolóőreinek korrupciós ügyében – írja a Magyar Nemzet.

LM
2011. 10. 29. 4:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség a közelmúltban zárta le a nyomozást a BÖP parkolóőreinek korrupciós ügyében, s megküldték a vádemelési javaslatukat a Fővárosi Főügyészségnek. A vizsgálatnak nyolcvanhét terheltje van, őket üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják.

A fővárosi önkormányzat, a ferencvárosi és a XIII. kerületi önkormányzat által létrehozott céget folyamatos botrányok kísérik. A cégvezetők azt állítják, hogy nem tudtak az ügyekről, holott volt olyan vezetői értekezletről kiszivárgott, a sajtóban leközölt hangfelvétel, amelyen Rusznák Imre (MSZP) korábbi igazgató elismerte, hogy felső szinten is tudtak a több száz milliós csalásokról, ennek ellenére nem tett feljelentést az ügyekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.