időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Új rendszer épül

WA
2011.10.24. 21:06

Szijjártó Péter egyetért azokkal a tüntetőkkel, akiknek nem tetszik a rendszer. A miniszterelnök szóvivője az MTV Az Este című műsorában hétfőn azt mondta: a kormánypártok arra kaptak felhatalmazást, hogy megváltoztassák a rendszert.

Szijjártó Péter közölte, a Nem tetszik a rendszer?! címmel vasárnap tartott budapesti megmozduláson a becslések szerint 10-30 ezer résztvevő volt. „Ők egy olyan dolog ellen tüntettek, ami még nincsen” – fogalmazott. Hozzátette: a kormány arra kapott felhatalmazást, hogy átszervezze Magyarországot, ez pedig a kabinet reményei szerint 2011 végén, 2012 elején fejeződhet be, a következő év az elrugaszkodásé lehet.

„Szerintem a hivatásos félelemkeltők és hivatásos rettegők ezúttal vakvágányra tereltek néhány embert vagy néhány csoportot, mert az, ami ellen ők tüntetnek, az nincsen” – mondta. „Nem tetszik a rendszer? Persze, nekünk sem, ezért változtatunk mindenen, ezért szervezzük újjá Magyarországot” – tette hozzá, hangsúlyozva: „akiket most tévedésbe ejtettek”, később világosan látják majd, hogy a válságot okozó régi rendszer helyett épülő új sokkal jobbat jelent számukra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.