ÁPV-s vezetőket gyanúsítottak meg a postaszékházügyben

Az ÁPV Zrt. két volt vezető tisztségviselőjét is különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a rendőrség a posta székházbérlésével kapcsolatos nyomozásban.

PR
2012. 02. 22. 2:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két újabb személyt, V. Zsuzsannát és K. Zoltánt gyanúsította meg a rendőrség a postaszékházbérléssel kapcsolatos nyomozásban. Kötelezettség elmulasztásával és különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják a két volt felsővezetőt, aki szabadlábon védekezhet. Így már öt személyt gyanúsítanak hűtlen kezeléssel a postaszékház eladása, illetve az új irodaház bérleti szerződése miatt indult büntetőeljárásban.

Szabó Pál, a Magyar Posta volt vezérigazgatója az ügy fő gyanúsítottja, rajta kívül egy korábbi vezérigazgató-helyettest és a volt beruházási igazgatót is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók még decemberben. Ők tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, és panaszt tettek a gyanúsítás ellen. Az eddig ismert adatok alapján kitűnik, hogy az ügy valamennyi szereplője a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt kapta megbízását, legtöbbjük pedig tisztséget tisztségre halmozott, illetve váltott.

Négy éve derült ki, hogy költségtakarékosság címén a posta eladja a budai Krisztina körúton található központját, és havi négyszázezer euróért, azaz akkori árfolyamon mintegy százmillió forintért bérel új székházat a Népfürdõ utcai Gateway Business Centerben. Később kiderült, hogy a legendás postapalotát a Wallis Ingatlan Zrt. – amelynek anyacégét, a Wallis Rt.-t 2000 és 2005 között Bajnai Gordon későbbi kormányfő vezette – egyik projektcége, a WPR Primus Kft. egyedüli pályázóként vehette meg valamivel több mint ötmilliárd forintért.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. honlapján olvasható adatokból kiderül, hogy Kamarás Zoltán volt az ÁPV társasági portfólióért felelős igazgatója, Varga Zsuzsanna pedig a társaságokért felelős ügyvezető igazgatója. Kamarás pár hónappal a kormányváltás előtt, 2010 márciusában lett a Malév új igazgatóságának elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.