Homályban a Hunvald-vagyon

Adótitkot képez Hunvald György vagyonosodási vizsgálata – közölte a Magyar Nemzettel az adóhatóság.

PK
2012. 02. 28. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesterét másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt. A Fővárosi Törvényszék a nem jogerős ítélet kihirdetésekor közölte, 21 milliós kártérítést kell megfizetnie a VII. kerületnek. Egyben feloldották Hunvald vagyonának zárolását. Ez érint bankszámlákat és azon vagyonelemeket is, amelyek nem a saját, hanem gyermekei, felesége, testvére és barátja nevén vannak: így két budapesti lakást, egy keszthelyi ingatlant, egy Jaguár és egy Peugeot típusú autót.

Hunvald az ítélete mértékénél egy évvel hosszabb időt töltött előzetes letartóztatásban, így ő most szabadlábon van, és akár használhatná is a felesége érdekeltségébe tartozó Sky Jet Aviation Kft. tulajdonában lévő repülőt. A légi jármű a Gyurcsány-érában, a moszkvai kereskedelmi kirendeltség botrányos értékesítése idején elsőként különös utasokat szállított külföldre: Veres János akkori pénzügyminisztert, Székely Árpád akkor hivatalban lévő moszkvai magyar nagykövetet és Erős Jánost, a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatóját – írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Gál Györgynél azonban lezárult a vagyonosodási vizsgálat, és összesen 139 millió adóhiányt állapítottak meg. Gálnak több mint 600 milliós kártérítést és az adótartozást kell megfizetnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.