A gyűlölködő Braun közpénzből segített az MSZP-s Tóthnak?

Braun Róbert baloldali brandépítő, kommunikációs szakember cége tavaly jelentős összegű pénzt kapott a XIII. kerületi önkormányzattól – írja az angyalfold.blog.hu. Az internetes fórum városházi forrása szerint a B&P Social Branding Kft.-nek „márkastratégiai tanácsadás” néven kifizetett összesen 5 190 000 forint nem a kerület érdekeit szolgálta, hanem valójában Tóth József 2010-es tavaszi kampányának megtervezését fizették ki ezen keresztül.

MNO
2012. 03. 08. 15:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejegyzés szerint Braun Róbert meghatározó személyisége a baloldali politikai kommunikációnak. Először Pető Iván kabinetfőnökeként tűnt fel, majd Medgyessy Péter kampánycsapatát erősítette, aki 2003-ban helyettes államtitkárnak nevezte ki. Erről később lemondott, majd a Gyurcsány-kormányban tűnt fel. Innen az üzleti életbe távozott, de ez csak a látszat – fogalmaz a feljegyzés készítője, aki szerint Braun Róbert neve többnyire ott tűnik fel, ahol látszólag üzleti megállapodásról van szó, de valójában a háttérben politikai ügy van.

Braun jelenleg az MNB elnökének kommunikációját tervezi, „további munkaviszony keretében” alkalmazza a Magyar Nemzeti Bank.

Braun egyik cégének, a B&P Social Branding Kft.-nek „márkastratégiai tanácsadás” címen két részletben fizetett a XIII. kerületi önkormányzat. 2009. 03. 31-én 1 060 000 forintot és 2009. 07. 03-án 4 130 000 forintot. Az angyalfold.blog.hu városházi forrása szerint készült ugyan egy összedobott tanulmány, hogy „le legyen papírozva” a szerződés, valójában azonban közpénzen fizették ki Tóth József „personal branding” stratégiájának kidolgozását. Az informátor szerint a választások idején Tóth József fia, Tóth Péter tartotta a kapcsolatot Braun Róberttel.

Mint ismert, az MNB-nél alkalmazásban álló Braun blogjában „újundokok” érkezésének tartotta a kormányváltást, s azt is sérelmezte, hogy a sajtó megírta: Gyurcsány Ferenc stratégiai főtanácsadója, az SZDSZ kabinetfőnöke volt, valamint hogy a felesége, Braun-Rozgonyi Krisztina vezette Nemzeti Hírközlési Hivatal csaknem egymilliárdot költött el külsős ügyvédekre, közbeszerzés nélkül. (Rozgonyi egyébként szerdán bejelentette: június 30-i hatállyal távozik a hivatal éléről.)

A Magyar Nemzetről, a Hír Televízióról és más jobboldali médiumokról pedig alpári, gyűlölködő stílusban írt Braun. „Eddig a nyilvános gyalázás, Magyar Nemzet, Magyar Fórum, Magyar Hírlap, HírTV jutott osztályrészemül” – fogalmazott. A főtanácsadó a tények közlése miatt „csahosnak” nevez egyes újságírókat, akiknek szerinte az a feladatuk, hogy a most jövő „újundokokat” dicsőítsék. Braun, akit Simor András jegybankelnök nemrég kiváló kommunikációs szakembernek nevezett, a HírTV-vel és lapunkkal kapcsolatban például így fogalmaz: „senki ne féltse őket”, mert „a csahizmus megoldja a nyelvi nehézségeket”.

Braun megnyilatkozásai ugyan sértik az MNB etikai kódexét, ám a nemzeti bank szerint Braun magánemberként azt mond, amit akar.

(angyalfold.blog.hu, MNO, Magyar Nemzet)

Helyreigazítás

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.