Demszkyéket is elérheti a CET

A főváros korábbi MSZP–SZDSZ-es vezetőinek konkrét jogi felelőssége is felmerülhet a CET-ügyben.

WA
2012. 03. 12. 3:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNO korábban megírta, a volt beruházó, a Porto Investment Hungary Kft. finanszírozója, az MKB Bank pénteken keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez a fővárosi önkormányzat ellen csaknem 7,5 milliárd forint és kamatai megfizetését követelve.

A kormánypárti városvezetés szerint száz százalék, hogy végül nem lesz per.

A Demszky Gábor volt főpolgármester vezette önkormányzat a CET-beruházáshoz kapcsolódó szerződéseit az Állami Számvevőszék tavaly nyári jelentése előnytelennek minősítette. A főváros a kezességen felül még harminchárommilliárd forintos fizetési kötelezettséget is vállalt egy magáncégnek 25 évre. Az ügyben a BRFK nyomoz, gyanúsított még nincs.

Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester úgy véli, az MKB Bankkal különösen jó a kapcsolatuk. Helyettese, Bagdy Gábor megerősítette, napi tárgyalásokat folytatnak a CET-ről is a pénzintézettel.

A létesítményt 2010 augusztusában kellett volna átadni, de az jelenleg is üresen, használaton kívül áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.