Eltitkolt ingatlanügyek Újbudán?

Schneller Domonkos eltitkolt újbudai ingatlanügyletekről beszélt a törvényszéken.

WA
2012. 03. 13. 3:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schnellert tanúként idézte be a Fővárosi Törvényszék a Kopaszi-gát melletti ingatlaneladás miatt indult büntetőperben. Molnár Gyula volt MSZP-s polgármestert, Lakos Imre korábbi SZDSZ-es alpolgármestert és Zala László ügyvédet hivatali visszaéléssel vádolják.

A vallomás szerint a balliberális vezetők éveken át titkolták az ingatlanügyleteket. Így az MSZP–SZDSZ-többségű képviselő-testület döntött a Budafoki út és a Dombóvári út sarkán lévő, 38 hektáros állami ingatlan 417 millió forintos áron való megvásárlásáról és az önkormányzati Buda-Hold Kft.-be apportálásáról.

A vádirat szerint Molnár és Lakos a tekintélyükből fakadó függőség, ismeretség és befolyás kihasználásával nyomást gyakoroltak Niederländer Pálra, a Buda-Hold Kft. ügyvezetőjére, hogy az Öbölnek jogtalan előnyt szerezzenek. Az ismét meghallgatott Niederländer korábban azt állította: egyértelmű volt, hogy a telket kinek kell megkapnia. Hétfőn már nem emlékezett konkrét utasításra.

A perben kedden Wieszt Jánost, az újbudai vagyongazdálkodási bizottság volt MSZP-s elnökét hallgatják meg tanúként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.