Fiktív szerződésekkel károsította meg a honvédséget?

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Honvédelmi Minisztérium médiacégének egyik korábbi vezetőjét – értesült az MTI Hírcentrum.

TK
2012. 03. 03. 7:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség szerint a HM Zrínyi Kommunikációs Kht. volt ügyvezetője társaival együtt fiktív szerződések alapján több mint 70 millió forinttal károsította meg a honvédséget – hangzott el az m1 Híradójában péntek este.

Csapó Tamás jelenleg az Etyeki Korda Stúdió vezérigazgatója; a Híradó kereste őt, de munkahelyén azt mondták, külföldön tárgyal.

A Legfőbb Ügyészség a kormányváltás után, tavaly februárban rendelt el nyomozást a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú társaságnál a cégnél feltárt hiányosságok miatt.

A Híradónak a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Kállai Gábor elmondta, hogy az eddigi nyomozás adatai szerint a HM Zrínyi Kommunikációs KHT 2005 és 2009 évek folyamán több olyan megbízási és egyéb szerződést kötött cégekkel, magánszemélyekkel, amelyek „részben fiktívek, részben teljesen szükségtelenek voltak”.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség több szakértői véleményt szerzett be és csaknem száz tanút hallgatott meg. Kiderült, hogy a Zrínyi Kht. három év alatt több száz millió forintot fizetett ki megbízási szerződések alapján. Egy, a magyar honvédség fejlesztési lehetőségeiről készített tízoldalas tanulmányért például ötmillió forintot utaltak.

A szerző – papíron – egy nyolc általános iskolai végzettségű, hajléktalan ember volt. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Zrínyi Kht. volt ügyvezetőjét. Az ügyészség szerint Csapó Tamásnak több mint 70 millió forint jogtalan kifizetéséhez lehet köze. A Híradó úgy tudja, az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.