„Helyre kell tenni” – Hunvald személyeskedett is

Nem reagálok Hunvald Györgynek az ügyészséget és személyemet ért bírálataira, de a büntetőpere elsőfokú ítéletét követő állításait helyre kell tenni – közölte Fazekas Géza.

PR
2012. 03. 02. 3:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere a Népszabadság tegnapi számában megjelent interjújában a KNYF korrupció elleni osztályát vezető ügyészre tett személyeskedő megjegyzéseket perének nyomozása kapcsán. A másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, de egy évvel hosszabb ideig tartó előzetes letartóztatása miatt szabadlábon lévő Hunvald György a lapnak kijelentette: „A teljes felmentésre hajtok.”

Az ügyész szerint a közbeszédben ingatlanpanamaként emlegetett ügy nem jogerős ítéletében a bíróság kimondta, hogy a VII. kerületi önkormányzatnál bűncselekmények sorát követték el a 2003 és 2004 között történt épületeladások során. Gál György elsőrendű vádlottat nyolc év hat hónapra ítélték többek között csalás és vesztegetés miatt. Hunvaldot pedig polgármesterként elkövetett, összesen kilencrendbeli hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás miatt marasztalták el.

Kimondták, hogy a vád szerinti ingatlanok közül többet áron alul, manipulált értékbecslés alapján értékesítettek Az ügyészség a vádlottak többségénél ugyanakkor súlyosbításért, bűncselekmény megállapításáért és a bűnszervezeti minősítés megállapításáért fellebbezett – emlékeztetett Fazekas Géza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.