Nem akarnak változtatni a nyilvános adatok körén

A kodifikációs főbizottság csupán az üvegzsebtörvény által meghatározott adatfajta definícióját kívánja áthelyezni az adatvédelmi törvénybe.

BL
2012. 03. 05. 19:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székely László hangsúlyozta: a kodifikációs főbizottság csupán az üvegzsebtörvény által meghatározott adatfajta definícióját kívánja áthelyezni az adatvédelmi törvénybe, mert az a testület szakmai meggyőződése szerint oda való.

A Transparency International Magyarország jogvédő szervezet jogi igazgatója hétfő reggel az MR-1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy a Ptk. első tervezetében nem látszik, hogy továbbra is nyilvánosak maradnának a közpénzzel kapcsolatos szerződések adatai. Úgy tesz az új Ptk.-tervezet, mintha ez már benne lenne az információszabadságról szóló törvényben, utóbbi meg úgy tesz, mintha a kérdést a Ptk. tisztázná – mondta, megjegyezve: szerinte elképzelhető, hogy az új törvénykönyv tervezetének szerkesztőbizottsága nem figyelt erre a részletre.

„Azt lenne jó látni, hogy az új polgári törvénykönyvben helyesen szerepel, ahogy eddig is, hogy amikor közpénzekről, közvagyonról van szó, akkor ott nem lehet arra hivatkozni, hogy ez üzleti titok, ezt nem ismerheti meg senki” – idézte Földes Ádám szavait a hirado.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.