Volt egyetemi vezetők is érintettek a korrupciós ügyben?

Több egykori egyetemi vezetőt is érintenek a honvédelmi tárca átvilágítása alapján elindult nyomozások.

TK
2012. 03. 05. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap információ szerint a nyomozók eljutottak az egyetem volt gazdasági igazgatóságáig, ahol több volt vezető beosztású személy esetében felmerült a bűncselekmény gyanúja. A korrupciós ügyek egy részében érintett lehet egy volt civil közalkalmazott osztályvezető és két alezredes is, aki a ZMNE gazdasági igazgatóságán dolgozott.

Az MNO megírta, hogy Nagy Kálmán ezredes, az intézmény volt kancellárja és további hat személy ellen a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat. A nemzetvédelmi egyetem kancellárja saját nevén egy folyóiratban még publikálta is annak a tanulmánynak az összefoglalóját, amelyet egy fiktív pályázat alapján egy pesterzsébeti piacon grillcsirkét árusító vállalkozó nyert el, de valójában az egyetem munkatársa készített el.

Nagy Kálmánnal szemben megalapozatlan a vád, bár a vádiratot még nem kapta meg, annak tartalmát nem ismeri – mondta a ZMNE volt kancellárjának ügyvédje, Molnár Lajos. Véleménye szerint az ezt megelőző gyanúsítások viszont alaptalanok. Elmondta, hogy először azzal gyanúsították Nagyot, hogy nem készültek tanulmányok. Amikor viszont kiderült, hogy készültek, sőt cikkeket is publikáltak ezek alapján, az lett a gyanú, hogy olyan alvállalkozók kaptak megbízást a tanulmányok elkészítésére, akik helyett egy személy végezte el a munkát.

A grillcsirkés alvállalkozóról az ügyvéd annyit mondott: a cégnek több tevékenységi köre volt, például grillcsirkés autót is üzemeltetett évekkel ezelőtt, de ez még nem zárja ki azt, hogy mással is foglalkozhatott – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.