Ismét magas rangú rendőrtiszteket vettek őrizetbe + Videó

Újabb két, magas rangú rendőrtisztet vettek őrizetbe a rendőrségi korrupciós ügy miatt – erősítették meg a Hír TV információját.

PR
2012. 06. 05. 13:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főügyészség közleménye szerint G. Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának vezetőjét és K. Attilát, a BRFK Bűnügyi Szervek Bűnügyi Információs Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályának felderítéssel foglalkozó nyomozóját kedden állították elő, őket korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Havi százezres, milliós „fizetés”

„G. Imrével szemben vezető beosztású hivatalos személy által részben kötelességszegéssel, részben hivatali helyzetével visszaélve, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette, míg K. Attilával szemben hivatalos személy által kötelességszegéssel, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúját közölte” a főügyészség. A gyanúsítottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. G. Imre panaszt jelentett be a megalapozott gyanú közlése ellen, míg K. Attila nem élt panasszal a gyanúsításközléssel szemben – áll a közleményben.
A főügyészség tájékoztatása szerint „V. László több budapesti éjszakai szórakozóhelyen bír üzleti érdekeltséggel, illetve ténylegesen is irányítja azok működését. A neki dolgozó V. István gyanúsított annak érdekében, hogy e szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken – ezek bezárása érdekében – razziákat tartsanak, továbbá azért, hogy V. László információt szerezzen az esetlegesen ellene irányuló rendőri eljárásról, évekkel ezelőtt korrupciós kapcsolatot épített ki” a négy rendőrségi gyanúsítottal.

V. István ezen célok elérése érdekében elfogásáig havi rendszerességgel, több százezres, illetve milliós nagyságrendű „fizetést” adott a rendőröknek. A vesztegetési pénzként adott jogtalan előnyt V. László biztosította, tudva annak rendeltetéséről – írja a KNYF.

Összehangolt akció

Az ügynek korábban négy gyanúsítottja volt. A múlt héten összehangolt rendőri akcióval vették őrizetbe Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetőjét és Kalmár Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetőjét. Az akcióban rajtuk kívül két civilt is bevittek a rendőrségre.

A négy személyt vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba korrupció megalapozott gyanújával. A két civil közül az egyik V. László, az alvilági körökben jól ismert személy. Az ORFK egyébként szintén vasárnap rövid közleményben tudatta: Hatala József országos rendőrfőkapitány június elsejei hatállyal indoklás nélkül felmentette Gulyás Imre alezredest, Hopka Lajos felettesét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának főosztályvezetőjét. A BRFK-nál is változások voltak, a rendőrség honlapján szombaton megjelent közlemény szerint Török Zoltán lett a rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, Kalmár Tamás helyét Pallagi Imre vette át a közrendvédelmi főosztálynál, Kuczik János Zoltán pedig a közlekedésrendészeti főosztály vezetője lett. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy további két gyanúsítottja is van az ügynek.

Nem csak a rendőrség soraiban kell keresni a gyanúsítottakat?

A Népszabadság kedden arról írt, még legalább öt, legfeljebb tizenöt érintettje lehet a rendőrségi korrupciós ügynek. A lap beszámol arról is, hogy a belügyi tárca tájékoztatása szerint mindig indul belső vizsgálat, amikor olyan embert gyanúsítanak meg bűncselekménnyel, akiről biztonsági szakvélemény, C típusú átvilágítás készült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.