Politikamentes nap a Wieszt-perben

Hagyjuk ki az MSZP-t és a Fideszt a tárgyalóteremből, a pártpolitikára vonatkozó kérdésekre megtiltom a válaszadást – közölte Szebeni László bíró a Wieszt-per tegnapi tárgyalásán.

tt
2012. 07. 03. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvényszéken tanúként hallgatták meg Junghausz Rajmund fideszes újbudai önkormányzati képviselőt. Neki mutatta meg 2010 tavaszán Gálfi István vállalkozó azt a videofelvételt, amelyen a vád szerint Wieszt János, az MSZP volt gazdaságpolitikusa 2,2 millió forint kenőpénzt vett át egy helyiség eladásáért. A felvételt az akkori ellenzék nyilvánosságra hozta, majd megindult a nyomozás. Wiesztet hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel, két társát befolyással való üzérkedéssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A politikát azért rekesztette ki a bíró a tárgyalásról, mert az elsőrendű vádlott védője azt firtatta, hogy milyen haszna származhatott a Fidesznek az ügy kirobbantásából. Junghausz Rajmund korábban a Wieszt János vezette helyi vagyongazdálkodási bizottság alelnöke volt.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.