Többkötetnyi irat Oroszországból

A Legfőbb Ügyészség megkapta az orosz társszervektől a moszkvai kereskedelmi kirendeltség áron alul történt értékesítése kapcsán kölcsönös jogsegély keretében kért adatokat.

TK
2012. 07. 20. 2:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője, Fazekas Géza a lap érdeklődésére elmondta, az orosz fél valóban válaszolt a 2011 októberében elküldött jogsegélykérelemre. Fazekas Géza hozzátette, a kapott iratok tartalma megerősítette azt a gyanút, amit az ügy terheltjeivel eddig közöltek. A főügyészhelyettes a Magyar Nemzet további kérdéseit azzal hárította el, hogy az iratokat a nyomozás jelenlegi szakaszában azért sem ismertethetik részletesebben, mert az azokban foglaltak további gyanúsítások közlésére adhatnak alapot.

A szóvivő által elmondottak azt jelzik, hogy miután a nyomozó hatóság megismeri az információink szerint többkötetnyi orosz nyelvű irat tartalmát, újabb bűncselekmények elkövetésével a már eljárás alatt álló terhelteket, illetve újabb személyeket is gyanúsítottként hallgathatnak ki a Gyurcsány-kormány hivatali ideje alatt lebonyolított ügylet miatt.

Az adásvétel körüli moszkvai botrány 2010. februárban tört ki, amikor az egyik ottani üzleti lap közzétette, hogy az orosz regionális fejlesztési minisztérium hétszer annyiért – azaz 3,5 milliárd rubelért – vette meg az épületet, mint amennyiért azt a magyar fél eladta. Az orosz ügyészség a duma egyik képviselőjének indítványára vizsgálatot indított, amelynek része a magyar félnek küldött jogsegélykérelem is.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.