Újabb vádemelés előtt Verókék

Lezárult az iratismertetés a hűtlen kezeléssel gyanúsított Verók István, Terézváros volt MSZP-s polgármestere és húsz társa további ingatlanügyében a BRFK-n – tudta meg a Magyar Nemzet.

WL
2012. 08. 30. 3:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokon belül megküldi a Fővárosi Főügyészségnek a rendőrség a vádemelési javaslatot a második Verók-ügyben – értesült a Magyar Nemzet. A volt szocialista polgármestert, Terézváros korábbi balliberális és független képviselőit, közöttük Verók István egykori helyetteseit, Fürst György MSZP-s és Rabin László SZDSZ-es alpolgármestert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya 88 kötetből, csaknem 9000 oldalból álló nyomozati iratban foglalta össze a büntetőeljárás bizonyítékait.

E szerint a gyanúsítottak 2002 és 2006 között összesen 2,3 milliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak az Andrássy út 3. szám alatti épület és csaknem kéthektárnyi tetőtér eladásával, illetve az Andrássy út 8., 52. szám alatti paloták elcserélésével. Előbbi ügyében polgári peres eljárásban a Fővárosi Törvényszék már nem jogerősen kimondta: százmilliós nagyságrenddel csorbította az önkormányzat érdekét a műemléki ingatlan pályáztatás nélküli, jogsértő eladása.

A nyomozók szerint ennél az ügyletnél pontosan 573 millió forintos kár érte az önkormányzatot. A másik két palotát egyszerűen „elcserélte” a balliberális többség három Lendvay utcai lakásért, egy II. kerületi, Tárogató úti villáért, plusz 56 millió forintért. Az adatok szerint ezzel 962 millió forintos, míg a Terézváros-szerte több mint 19 ezer négyzetméternyi tetőtér értékesítésével 788 millió forintos vagyoni hátrány keletkezett.

Gila Pál ügyvéd, Terézváros jogi képviselője a Magyar Nemzetnek jelezte: benyújtják polgári jogi igényüket.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.