időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Balog tovább gyürkőzik a pedagógusokkal

GB
2012.11.28. 08:48

Folytatódnak az egyeztetések a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága között, a mai, immár negyedik fordulón várhatóan a bérkérdések kerülnek napirendre.

Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere akkor újságírók előtt kiemelte: a húszszázalékos általános bérkövetelésre, amelyet a szakszervezetek megfogalmaztak, nem tudtak igent mondani. További tárgyalásokat folytatnak, és mint mondta, bízik benne, hogy ebben a kérdésben is sikerül majd megállapodni. Abban megegyeztek, hogy az a béremelés, amelyet az életpályához és az új munkarendhez fognak kötni, jelentősebb, mintegy 30 százalékos növekedést jelent majd.

Előrelépés történt ugyanakkor a pedagógusok foglalkoztatásának területén, és megállapodtak abban, hogy a közoktatási intézmények pedagógusi álláshelyeit a heti 22 finanszírozott óraszámhoz igazítják.

A jövő nemzedék mellett a pedagógusok érdeke is a közoktatási rendszer nagyobb biztonságot és jobb színvonalat eredményező átalakítása – jelentette ki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Szentesen. Közben a kormánypárti politikusok országjárásának pénteki bicskei állomásán Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár azt mondta, hogy pozitív irányt vettek a tárgyalások a szakszervezetekkel, annak ellenére, hogy még nem álltak el követeléseiktől. Balog Zoltán egy korábbi tárgyaláson elmondta, két munkacsoport jön létre a szakmai kérdésekről való további egyeztetésekre, és egy külön munkacsoport áll fel az esetleges pedagógussztrájkkal kapcsolatos elégséges szolgáltatásokról való egyeztetésre.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.