Földesi-Szabó új védővel kér jogorvoslatot

Ügyvédet váltott az Egymásért alapítvány áfacsalásért és csempészésért jogerősen hatéves letöltendő szabadságvesztésre ítélt egykori vezetője, Földesi-Szabó László.

TK
2012. 11. 24. 3:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jován László úgy tájékoztatott: védencével, aki a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben tölti börtönbüntetését, arról egyeztettek, hogy a Fővárosi Ítélőtábla által hozott ítélet írásba foglalt indoklásának megismerése után jogorvoslati eljárásban kérik annak felülvizsgálatát. Mint mondta, álláspontjuk szerint a Kúriához benyújtandó indítványukat egyebek mellett az alapozza meg, hogy a másodfokú eljárásban több személyi és tárgyi átfedés mutatkozott egy ügyészségi nyomozással, amelyben a négy személyt gyanúsítottként hallgatták ki. Jován László ezzel arra az államtitoknak minősülő ügyre utalt, amelyben a titoktartási kötelezettsége alól felmentett Földesi-Szabó vallomásaira is alapozva a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya jelenleg is eljár.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.