Felmentették Kolompárt

Jogerősen felmentette a választási csalás vádja alól Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökét a napokban a Fővárosi Ítélőtábla.

WA
2012. 12. 03. 19:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróságon a Népszabadság internetes oldalának információi kapcsán az MTI érdeklődésére hétfőn annyit közöltek, hogy a november 29-én kihirdetett döntés szerint hatrendbeli, a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény vádja alól felmentette a másodfokon eljáró bíróság Kolompár Orbánt.

Az ügyészség a négy évvel ezelőtti Heves megyei cigány kisebbségi időközi önkormányzati választás kapcsán emelt vádat Kolompár Orbán ellen. A vádban többek között az szerepelt, hogy havi néhány tízezer forintos állásokat ígért szavazatokért. Az eljárás során született terhelő vallomások egy része a bírósági szakaszban kétségessé vált.

A Heves Megyei Bíróság 2011 októberében felmentette a választási csalás vádja alól Kolompárt, ez ellen az ügyészség fellebbezett, ám Fővárosi Ítélőtábla november 29-én jogerősen is felmentő rendelkezést hozott a választási csalás ügyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.