Laborc tagad

Folytatódott hétfőn a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa előtt az a büntetőper, amelynek vádlottja Laborc Sándor és három társa.

WA
2012. 04. 24. 3:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet értesülései szerint már a nyomozás során négy ügyet vontak össze. Az egyik az UD Zrt.-vel hozható összefüggésbe. Ismert, Szilvásy György korábban az UD-ről azt állította: polipszerűen működő árnyék-titkosszolgálat létesült, amely beépült az állami szervek működésébe, és jogosulatlan információkhoz kívánt jutni. Később azonban az Országgyűlés vizsgálóbizottsága megállapította, a volt titokminiszter által említett behatolást az NBH által foglalkoztatott, a Magyar Nemzet által Koax fedőnéven azonosított informatikai betörő végezte, akit éppen Szilvásy kezdeményezésére foglalkoztatott és jelentős összegekkel honorált az elhárítás. A grémium jelentése szerint a hacker a betörésből származó iratokat az NBH-nak és MSZP-s politikusoknak adta át.

A másik ügy lényege, hogy Laborc Sándor távozása után – még a Bajnai-kormány idején – az átadás-átvétel során több olyan híváslistát és cellainformáció-elemzést találtak, amely parlamenti politikusokat érintett. Laborc hivatali laptopján „Ovi” és „Bajusz” nevű mappákba mentette a vélhetőleg Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorokat.

A másik két ügyről egyelőre nem szivárogtak ki részletek, ám Laborcot a lap információi szerint éppen ezek egyikében hallgatta meg hétfőn a bíróság. Zamecsnik Péter a Magyar Nemzet kérdésére közölte, védence feltáró jellegű vallomást tett, amelyben tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Azt, hogy Laborc mellett ki az ügy három másik vádlottja, nem lehet pontosan tudni, annyi mindenesetre bizonyos, korábbi, illetve jelenlegi közszereplő nincs közöttük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.