Százmilliós kárt okoztak Verókék

Az elsőfokú bíróság újabb Andrássy úti palota adásvételi szerződését semmisítette meg.

WA
2012. 04. 23. 3:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Postamúzeumnak is helyet adó Saxlehner-palotát 328 millió forintért adta el nyolc éve a Verók István vezette VI. kerület MSZP–SZDSZ-es többsége, miközben az önkormányzat által megrendelt értékbecslés is 1,2 milliárd forintban állapította meg az ingatlan értékét.

Százmilliós nagyságrenddel csorbította az önkormányzat, egyben a köz érdekét az Andrássy út 3. szám alatti műemléki ingatlan pályáztatás nélküli eladása – derült ki a Fővárosi Törvényszék április 12-én polgári peres eljárásban hozott elsőfokú ítéletéből. A bíróság megállapította, hogy a vagyonértékesítés az államháztartási törvénybe, illetve a lakástörvénybe ütközött, és megsértette a VI. kerületi önkormányzat akkor hatályos előírásait is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.