Galambos ismét vádlott lett

Hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen.

WA
2013. 01. 22. 3:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bűncselekmény, ezúttal hűtlen kezelés vádjával állhat bíróság elé Galambos Lajos, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, akinek ügyében a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa a napokban tartott vádirat-ismertetést – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap bírósági forrásai szerint a nyugalmazott tábornok és védője az elmúlt héten tekinthette meg a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya (az egykori Budapesti Katonai Ügyészség jogutódja – a szerk.) által államtitokká minősített dokumentumot.

A Galambossal szemben folytatott eljárásban a polgári elhárítás volt vezetőjét az NBH által hat évvel ezelőtt kötött több szerződés kapcsán tavaly júniusban hallgatták ki gyanúsítottként. A tábornok akkor tizenöt oldalas vallomásban tagadta, hogy elkövette volna a terhére rótt bűncselekményt, védője, Molnár Lajos pedig azt indítványozta, hogy a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában szüntesse meg az eljárást.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az ügy összefügg azokkal a vallomásokkal, amelyeket a titkosszolgálati hátterű Egymásért alapítvány azóta csempészésért és áfacsalásért jogerősen is elítélt egykori vezetője, Földesi-Szabó László tavaly nyáron, a gyanú közlése előtt tett.

Részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.