Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Átvilágították az MTV-t

Lezárult a Magyar Televízió (MTV) Zrt. hároméves belső átvilágítása, amely során a Gyurcsány-éra indokolatlan, tékozló és sok esetben jogtalan köztévés kifizetéseit vizsgálták.

Magyar Nemzet
2013. 03. 28. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valódi munkavégzés nélkül fizetett ki sok tíz millió forintot tanácsadásra a Magyar Televízió (MTV) az előző, szocialista kormányok idején – derül ki az MTV által elvégzett belső átvilágításból. Bár a 2005 és 2010 közötti kifizetéseket vizsgáló dokumentumot nem hozták nyilvánosságra, a Magyar Nemzet birtokába jutott elemzés szerint összesen huszonhat cég esetében állapítottak meg valamilyen visszaélést. A lap értesülései szerint azonban a súlyos visszaélések ellenére egyetlen büntetőügy sem indul. A Magyar Nemzet forrása arról tájékoztatott, hogy a vizsgálat elhúzódása miatt a jogtalanságok elévültek.

Több mint kétszáz szerződést vizsgáltak át, különösen a tekintetben, hogy a szerződések megkötése indokolt volt-e – áll a dokumentáció összegzésében. A vizsgálat a számlákon túl ellenőrizte a teljesítési igazolások és a szakértői anyagok meglétét is – vagyis azt, hogy állt-e valós munka a kifizetett milliók mögött. A Magyar Nemzethez eljutott anyag szerint a számlák sok esetben nem voltak átfedésben a szerződésekkel. Eszerint a teljesítés megtörténte kevés esetben volt kétséget kizáróan igazolható.

(Buzna Viktor–Pilhál Tamás)

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.