Támogatták Juhász Imre alkotmánybíró-jelöltet a bizottságban

Támogatták Juhász Imre alkotmánybíróvá választását az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának fideszes és jobbikos tagjai.

NT
2013. 03. 25. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Imre jogász a meghallgatásán többek között az alaptörvény védelme, valamint a történeti alkotmány, illetve az emberi jogi szemlélet hangsúlyosabb alkotmánybírósági megjelenítésének fontosságát emelte ki, szót emelt az elszakított nemzetrészek, a határon túli magyarok jogainak megóvása érdekében.

Juhász Imre több mint negyedszázada egyetemen oktatja az eljárásjogot, részt vett a 2006-os rendőri törvénysértéseket feltáró Civil Jogász Bizottság munkájában, 2008 óta a Független Rendészeti Panasztestület elnöke. Az Alkotmánybíróságról április elején kötelező törvényi rendelkezés folytán távozik Holló András alkotmánybíró, a testület korábbi elnöke, miután betölti 70. életévét. Az új alkotmánybíró személyéről várhatóan délután szavaz a parlament.

Juhász Imre, az ELTE oktatója a Magyar Nemzetnek korábban azt nyilatkozta: nagy megtiszteltetésnek tartja a felkérést. Utalt rá, hogy mielőtt az Országgyűlés plénuma döntést hozna a személyéről, szakmai elképzeléseit még ismertetnie kell az alkotmányügyi bizottságban. Hozzátette, hogy oktatói, kutatói munkáját hasznosan egészítette ki a Civil Jogász Bizottságban és a Független Rendészeti Panasztestületben szerzett tapasztalata.

Árfolyamgát

 

Egyhangúlag általános vitára alkalmasnak találta az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága az árfolyamgát igénylésének határidejét két hónappal kitoló javaslatot hétfői ülésén.

 

Eszközkezelő

 

Szintén egyhangúlag támogatta a Nemzeti Eszközkezelővel (NET) kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételét és általános vitára bocsátását hétfői ülésén az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága.

A bizottság egy tartózkodással támogatta Dióssi Csaba és Ékes József (Fidesz) képviselők önálló indítványának tárgysorozatba vételét és általános vitára bocsátását is. A képviselők azt javasolták, hogy 2013. április 1-jétől ne lépjen hatályba a fordított adózás az élősertés, félsertés és takarmányok értékesítésére vonatkozóan, mivel az Európai Bizottság elutasította Magyarország erre vonatkozó kérelmét. A javaslatot a kormány képviselője is támogatta. Az ellenőrző albizottság elnökének egyhangúlag Z. Kárpát Dánielt (Jobbik) választotta a bizottság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.