Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Fidesz: A baloldaliak maguk is elismerik, hogy korruptak

A Fidesz szerint a baloldali politikusok, így Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc maguk is elismerik nyilatkozataikban, hogy a baloldal korrupt.

MNO
2013. 05. 17. 19:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hoppál Péter, a párt szóvivője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Mesterházy Attilának kijelentésére reagálva azt írta: a pártelnök maga ismerte el, hogy „a párttársai korrupciós ügyei hatalmas gondot jelentenek számára”. Mesterházy Attila a Die Welt című német konzervatív lapban pénteken megjelent interjúban azt mondta: „soha nem tagadtam, hogy egykori párttársaim” korrupciós ügyei „hatalmas gondot” jelentenek az MSZP számára.  A Fidesz szóvivője ezzel kapcsolatban megjegyezte: a baloldali politikusok nyilatkozataiban mostanság csak két közös pont van, elismerik magukról, hogy megszorításokat akarnak, és korruptak.

A közleményben a szóvivő idézte Bajnai Gordont, az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért vezetőjét, „aki szerint »korrupt hely volt Magyarország a 2010 előtti időszakban«” és Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, aki „azt mondja, hogy azért lépett ki az MSZP-ből, »mert ott loptak«”. Hoppál Péter hozzátette: a baloldal korruptságából élt Portik Tamás „alvilági vezér, az MSZP főtrafikosa is”. Azt írta, a héten tovább bővült a korrupciógyanús párttársak sora, mert „úgy tűnik, Szekeres Imre szocialista politikus, volt honvédelmi miniszter is bíróságra fog járni különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt”.

A szóvivő meglátása szerint ezért „lejáratókampány” helyett Mesterházy Attila a saját háza táján söprögessen, „mert a mutyi ott van, ahol az MSZP központja van”. Az MSZP elnöke pénteki szekszárdi sajtótájékoztatóján azt mondta: a „trafikmutyi” azt bizonyítja, hogy a Fidesz intézményesítette a korrupciót Magyarországon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.