időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Orbán megegyezne az öreg makedónokkal

GB
2013.07.03. 13:19

A miniszterelnök osztrák színvonalú természetjáró létesítményeket kíván Magyarországon.

A dokumentumot az ország első turistaháza, a dobogókői Báró Eötvös Loránd Menedékház előtt látta el kézjegyével a kormányfő és Garancsi István, a természetjáró-szövetség elnöke, miután „rangidős” MTSZ-tagok kíséretében megtekintették a menedékházban lévő kiállítást. Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány az elvi megállapodással a természetjáró mozgalomban tevékenykedő fiatal és idősebb emberek összefogását is díjazni kívánja. „Ahogy Nagy Sándor idejében mondták, az öreg makedónokkal meg kell egyezni, egyébként nem lehet megnyerni a háborút” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ismertetése szerint a megállapodásban egyelőre csak az együttműködés kereteit jelölték ki, de a kabinet nevében néhány „ígérvény” már most megfogalmazható. Ezek egyike, hogy a természetjáró szövetség által kért, az MTSZ fejlesztéséhez szükséges, állami tulajdonban lévő területeket, létesítményeket megkaphatják, sőt ezek felújítását, karbantartását is támogatja a kormány. A természetjáráshoz kapcsolódó jelrendszer kiépítéséhez nélkülözhetetlen jogszabályok megalkotásában, valamint a kerékpárutak rendbetételében is számíthat központi segítségre a szövetség – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor megjegyezte, a régóta esedékes megállapodással azért kellett várni mostanáig, mert a korábban „elgyengült, szétcsúszott” országot az elmúlt három évben rendbe kellett tenni, erőt kellett gyűjteni a sokak számára közkedvelt tevékenységek anyagi támogatásához, például a turistaházak felújításához.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.