időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Vádemelést javasol a rendőrség a szigethalmi verekedés ügyében

NT
2013.07.10. 17:20

A rendőrség vádemelést javasol az ellen a 22 éves férfi és fiatalkorú társa ellen, akik szilveszter éjjelén egy szigethalmi szórakozóhelyen megkéseltek két fiatalt.

A rendőrség a honlapján szerdán azt írta: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – fogva tartásuk mellett – egy 22 éves budapesti lakos és 17 éves társa ellen. A történteket felidézve azt írták, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság ügyeletére január 1-jén, a hajnali órákban érkezett bejelentés, miszerint egy szigethalmi szórakozóhelyen szilveszterező két fiatal férfit megszurkáltak. Mindkét sértett súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Életüket csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A bűncselekmény elkövetése után a rendőrség január elsején a kora reggeli órákban lakhelyén elfogta, majd kihallgatása után őrizetbe vette azt a 17 éves szigethalmi lakost, aki az egyik sértett megtámadásával megalapozottan gyanúsítható. A gyanúsítottat a bíróság január 3-án előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezután a másik sértett támadójának azonosítása és a körülmények tisztázása céljából több szakértőt rendeltek ki a Pest megyei nyomozók, valamint több mint ötven tanút kihallgattak. Így jutottak el a másik támadóhoz, V. Róberthez, ő január 24-én védőjével együtt önként jelentkezett a rendőrségen. A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak elleni büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya a napokban befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal elküldte az illetékes ügyészségnek – olvasható a rendőrség közleményében.

Szilveszterkor a szigethalmi söröző mosdójában késelésbe torkolló verekedésben Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját négy késszúrás érte, néhány közülük a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.