időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Véget ért Bajnaiék demonstrációja a Lendvay utcában

WL
2013.07.01. 18:19

Bajnai Gordon Magyarország „ipari méretű lenyúlásával” vádolta meg a kormányfőt a Fidesz-székház előtt.

„Hazánk ipari méretű lenyúlása Orbán Viktor tudtával és szándéka szerint történik” – jelentette ki Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök a néhány száz tüntető előtt elmondott beszédében azokra a hírekre utalt, amelyek szerint a jelenlegi kormányfő még ellenzékben, külföldi nagykövetek előtt arról beszélt, ne azt figyeljék, amit mond, hanem azt, amit csinál.

„Ön, miniszterelnök úr, trafiklopást és földrablást csinál, ezek árulják el önt, ezek az ön beismerő vallomásai” – mondta.

A „Fidesz-maffia, a trafikmutyi és a földrablás” elleni demonstrációt azután hirdették meg hétfőre, a nemzeti dohányboltok hivatalos nyitásának napjára, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a földtörvényt.

 

„Azt üzenjük Orbán Viktornak és a rezsim minden haszonélvezőjének, hogy ami Csehországban történt, az velük is megtörténhet. Azt üzenjük nektek, fideszes nagyurak, hogy vigyázó szemeteket Prágára vessétek!” – jelentette ki Bajnai Gordon, hozzátéve: „már csak egy év, és a prágai gyors befut Budapestre is”.

A demonstráció kezdetére összegyűlt néhány száz embert a Fidesz székházának homlokzatára kifüggesztett, korábbról már ismert „Együtt a maffiabaloldal” feliratú transzparens fogadta. A molinón Mesterházy Attila, az MSZP pártelnök-frakcióvezetője, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, illetve a csuklyával eltakart arcú Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyeiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója volt látható. A Fidesz-székház erkélyeinek korlátjaira már jóval a tüntetés előtt több műlibát is kihelyeztek.

Egy idősebb ellentüntető egy életnagyságúnál jóval nagyobb, házilag készített libafejjel ült a székház kapujában, egy demonstrálókkal szimpatizáló férfi viszont több, Orbán Viktort bíráló lapot tett ki egy kerítésre. A tömegben néhány táblát, köztük az „Itt hamarosan nemzeti kormányváltás lesz”, „Kordonbontó = országrontó”, valamint Szolidaritás és Párbeszéd Magyarországért zászlókat lehetett látni.

A tüntetés végén a megjelentek felemelték a kiosztott „Mondj nemet a korrupcióra!” feliratú lapokat, és azt skandálták, hogy „Nem hagyjuk!”, majd közösen elénekelték a Himnuszt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.