Gyurcsány újabb beismerése a kampánypénzekről

Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy az MSZP elnöksége alatt trükközött a kampánypénzekkel.

2013. 10. 17. 17:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt miniszterelnök a Hír TV kérdésére azt mondta: a szocialista párt azt a gyakorlatot követte, hogy a választási kampányban lényegesen többet költöttek a törvényben meghatározott összegnél. A politikus azonban arra már nem volt hajlandó válaszolni, hogy az MSZP-t ki és mekkora összegekkel pénzelte. „Ez volt az általános gyakorlat, tudtuk, hogy létezik, a politikusok és a közélet is tudta, de nem mert, nem akart szembenézni vele” – fogalmazott Gyurcsány.

Ismert, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke korábban arról beszélt, jobb nem tudni, hogy az alatt az idő alatt, amíg ő volt az MSZP első embere, honnan érkeztek a párthoz a pénzek. Erre a szocialisták akkori pénztárnoka, Puch László azt mondta, hogy Gyurcsány örök életében hülyeségeket beszélt és emlékeztetett rá, hogy a bukott miniszterelnök volt az, aki aláírta a mérleget, tehát utána tudott volna nézni a szabálytalanságoknak. Gyurcsány később megpróbálta szétteríteni az ügyet, és már a politikai rendszert vádolta mutyizással.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MSZP-től nem kapott olyan dokumentációt, mely szerint a párt 2009-ben és 2010-ben külföldről kapott volna anyagi támogatást. Az ÁSZ ugyanakkor nem talált kifogásolnivalót az MSZP könyvelésében. Közleményük szerint kétévente ellenőrzik a rendszeres állami költségvetési támogatásban részesülő pártok gazdálkodását. Az ÁSZ legutóbb tavaly tette közzé az MSZP-ről szóló jelentését, amelyben a párt 2009-es és 2010-es gazdasági tevékenységét értékelték. A számvevőszék azt is megállapította, hogy a párt törvénytelen forrásból származó vagyoni hozzájárulást nem fogadott el.

Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentése ellenére az MSZP-nél nem vizsgálják a korábbi pénzmozgásokat. Erről bővebben itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.