Hamisítási botrány: „Azonnal tisztázza magát az MSZP!”

Ilyen hamisítási ügy soha nem volt még, az MSZP azonnal tisztázza magát – követeli a Fidesz.

BuL
2013. 10. 21. 11:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz azt várja el az MSZP-től, tisztázza magát a megrendezett bajai videofelvétel ügyében – közölte a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Rogán Antal szavai szerint a rendszerváltás óta először keveredik bele egy parlamenti párt bizonyítékhamisítási ügybe, mára ugyanis kiderült, hogy az MSZP részese a bajai időközi választással összefüggő felvétel ügyének, hiszen a hamis videó először a szocialista párt Jókai utcai székházába került, személyesen a készítők juttatták el oda. Közölte: a Fidesz ezek után választ vár arra, hogy tudott-e MSZP-s országgyűlési képviselő e hamis videóról annak megjelenése előtt, illetve hogy a szocialistáknak volt-e közük a videó készítőihez, megrendelőihez. Kérdés az is, a hamis videó átvételekor az MSZP-székházban tisztában voltak-e azzal, hogy a felvétel egyik készítője a videózás időpontjában a Demokratikus Koalíció tagja volt – tette hozzá a frakcióvezető. Azt is tudni kell – folytatta –, hogy a szocialisták mit kezdtek a hamis bizonyítékkal, szerepet vállaltak-e a terjesztésében, így például ők juttatták-e el a Hvg.hu-hoz.

A videó készítői és terjesztői is megpróbálták elhitetni az országgal, hogy a hamis bizonyíték valódi, azaz becsapták az országot és a sajtót – mondta Rogán Antal.

A közélet tisztasága azt kívánja meg, hogy e hamisítási ügy minden részletére fény derüljön – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője, közölve: pártja ezért azt várja el a hatóságoktól, hogy a törvény teljes szigorával sújtsanak le mindazokra, akik a hamisítási ügyben részt vettek – függetlenül attól, hogy milyen párt- vagy országgyűlési tisztséget viselnek –, és minél hamarabb hozzák nyilvánosságra, ki volt a hamis videó megrendelője, és ha volt ilyen, milyen szándékkal tette ezt.

Rogán Antal végül elmondta, mérlegelik az ügy jogi következményeit, aminek nyomán kedden bejelentések várhatók, és javaslatokat is kidolgoznak, hogy többé ne fordulhassanak elő ilyen esetek.

Ismert, a Bács-Kiskun megyei rendőrség sajtótájékoztatón erősítette meg a korábbi értesüléseket: hamis a botrányos bajai videofelvétel. RÉSZLETEK ITT. Az ügyben már az MSZP és a DK is érintett lehet.

A bajai 32-es szavazókörben október 13-án megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.