időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Óriási pluszpénzt kapott a nyíregyházi oktatókórház

TK
2013.12.16. 14:59

A kapott pénzből 3,1 milliárd forint jut a Pólus-projektre, azaz a kórház fejlesztésére és bővítésére.

A kapott pénzből 3,1 milliárd forint jut a Pólus-projektre, azaz a kórház fejlesztésére és bővítésére, a többit pedig likviditási gondjainak leküzdésére és adósságkonszolidációra fordítja az intézmény – ismertette a vezérigazgató.

Hozzátette: a nyíregyházi, a mátészalkai, a fehérgyarmati és a nagykállói tagkórházakat tömörítő és működtető intézménynek jelenleg harminc projektje fut, összesen mintegy 26 milliárd forint értékben. A beruházások nagyobb része 2014-ben véget ér, de a kórház szeretne egy nagyobb fejlesztési csomagot összeállítani a következő évekre is.

Mangol Csilla elmondta, hogy tervben van a Jósa András Oktatókórházban megkezdett tömbkórházprojekt folytatása a sebészeti tömb felújításával, megújulna a rendelőintézet épülete, a Sóstói úton lévő egységből pedig a pulmonológiai osztály aktív ellátási részlegét telepítenék majd be a központi telephelyre.

Szeretnének egységes pszichiátriai ellátást kialakítani, amelynek központja Nagykállóban lenne – mondta. Mátészalkán műtéteket érintő fejlesztéseket indítanának el, Fehérgyarmaton több száz millió forintos beruházással a rehabilitációs ellátást javítanák, Vásárosnaményban pedig épületrekonstrukciós és infrastrukturális beruházásokat terveznek.

A vezérigazgató a sajtótájékoztatón fontos eredménynek nevezte a több mint 4 ezer munkahely megőrzését. Az ügyeleti rendszer fejlesztése után a jövőben a szakdolgozók jövedelmi szintjén saját erőből javítana a kórház, amely – a megyei és más önkormányzatokkal együtt – lakásépítési- és felújítási program bevezetésén egyaránt gondolkodik – fogalmazott Mangol Csilla.

Szólt arról is, hogy az idén kidolgozott társadalmi felelősségvállalási program keretében a nagyberuházások során munkához segítik a helyi vállalkozásokat, ami Mátészalka esetében 350 milliót, Nyíregyháza esetében 3,5 milliárd forintot jelent a vállalkozók számára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.