Pécsett jön az új Simon-ügy?

A gyanú szerint egy volt szocialista képviselő gyorsan tehetett szert rengeteg pénzre.

Bóka Máté Ciprián
2014. 03. 18. 4:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőhegyi István 2009–2010-ben volt országgyűlési képviselő, akkori vagyonbevallása szerint 50 milliós tartozása volt, amivel szemben kétmillió forintos megtakarítása volt. Az internetre felkerülő – egyelőre meg nem erősített eredetű – banki dokumentumok azonban arról tanúskodnak, hogy igen gyorsan tehetett szert rengeteg pénzre, hiszen ezek szerint 2011-ben már 65 millió forint megtakarítása volt, később pedig még tovább gyarapodott a vagyona.

Németh Zsolt, a Jobbik pécsi parlamenti képviselője egy tegnapi sajtótájékoztatón jelentette be, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az adóhatóságnál annak érdekében, hogy tisztázzák a volt képviselő anyagi helyzetét. Mint mondta, a mostani eset is megerősíti azon korábbi véleményüket, hogy az MSZP egy bűnbandához hasonlít. Szerinte Tóth Bertalannak, az MSZP elnökségi tagjának is tudnia kellett, honnan van a pénz, mivel állítólag Kőhegyi kampányfőnökként segíti őt.

Kőhegyi István közleményt adott ki, ebben nem tagadta a vagyonosodás tényét. Mint írta, az nem bűn, ha valaki magyarországi bankszámlán megtakarítást tart, amellyel el tud számolni.

„Ellenben aki e-mail fiókot tör fel, nem közszereplőhöz fűződő személyes adatokat és banktitkot hoz nyilvánosságra, hazugságokat terjeszt nagy nyilvánosság előtt, és rágalmaz, az bűncselekményt követ el, ezért büntetőfeljelentést teszek” – közölte Kőhegyi, aki ma az MSZP baranyai szervezetének elnökségi tagja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.