Tisztázást várnak Varju Lászlótól

Elévülés miatt elúszott a korábbi szocialista, jelenleg DK-s politikus felelősségre vonásának a lehetősége.

Nagy Áron
2014. 03. 14. 3:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Pataki a Taksonyi Bányászati Kft. önkormányzati üzletrészének megvételére jelentkezett 2004-ben a politikusnál, aki a képviselő-testület megkérdezésével húszmillió forintos árat szabott. A vállalkozónak azonban hatmillió forint úgynevezett ügyvédi munkadíjat is meg kellett fizetnie; erről külön szerződést kötöttek Schiller Györggyel.

Az ügyvéd később annak ellenére tagadta a Pataki Gyulával kötött megbízást, hogy a vállalkozónak a mai napig birtokában van a mindkét fél által aláírt egyezség. Sőt, a dokumentum alján egy kézzel írt, ugyancsak szignált toldás szerepel, amely szerint a hatmilliós kifizetés az önkormányzati üzletrész megvételének feltétele.

A Magyar Nemzet megkeresésére Varju László „nevetséges, hazug próbálkozásnak” titulálta a feljelentést. Kijelentette: Pataki és Bősze bocsánatkérésére számít, azt pedig később dönti el, tesz-e jogi lépéseket a neve tisztázása érdekében.

A teljes cikk a Magyar Nemzet pénteki lapszámában olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.